5 Soorten Haar Beschadigingen
May 20, 2022

5 Soorten Haar Beschadigingen

Wist je dat er 5 types haarbeschadiging zijn? Als je de vele manieren kent waarop je haar vatbaar is voor beschadiging, kan dat je helpen onnodige stress lokken te voorkomen. De meeste haarbeschadiging gebeurt buiten de salon, wat betekent dat zelfs het meest gezonde haar kan breken door de alledaagse taken Als je weet hoe je de signalen kan herkennen die leiden tot haarbreuk kan je nog optijd beginnen met OLAPLEX, want voorkomen is altijd beter dan genezen!


Het weer

Dit is een type beschadiging waaraan niemand kan ontsnappen. Op een bepaald moment, of meerdere momenten van de dag, ga je naar buiten en wordt je haar hieraan blootgesteld. Het kan de brandende zon zijn, de woeste wind, of het uitdrogende koude weer die je haar doet breken; maar wat de factoren ook zijn, een OLAPLEX behandeling is altijd het juiste om te doen! 

Hitte Tools

De meeste mensen denken dat chemische behandelingen het haar het meest beschadigen, maar de stille moordenaar is toch echt het veelvuldig gebruik van hete haartools. Deze tools kunnen meestal tot 240ºC verhitten, een temperatuur die geen enkele haarlok zou mogen verdragen. Hoewel ze zachter zijn dan 240ºC, is een lagere stand zeker de juiste manier als je hete tools op je haar moet gebruiken, maar het is het beste om ze te vermijden tenzij anders noodzakelijk. Het gebruik van Nº.7 Bonding Oil is een geweldige manier om je haar te beschermen tegen hitte tot 230ºF!

Milieu vervuiling

Vervuiling is een stressfactor voor zo veel dingen in ons milieu. Stel je voor dat je haar een spons is die alle chemicaliën, schadelijke deeltjes en vervuiling in de lucht absorbeert, waardoor het afbreekt.

Chemische haar behandelingen

De meest voor de hand liggende is chemische schade. Of het nu gaat om een kleurservice of een de textuur van je haar veranderen, chemicaliën zijn vaak de snelste weg naar schade. Daarom gebruiken we OLAPLEX in elk proces, om er zeker van te zijn dat elke salon service de ultieme is, terwijl OLAPLEX werkt om gebroken haar weer op te bouwen, één proces per keer.

Hard kammen/trekken

Dit klinkt misschien vreemd, maar we hebben het over haarborstels, haarbanden, haaraccessoires en meer die onnodige schade veroorzaken door ruw aan het haar te trekken om het te ontklitten, je haar op te steken om te oefenen, en je kussensloop. Hoewel de oplossing voor mechanische schade klinken als "stop er gewoon mee", helpt het het beste om eerst je kussensloop te vervangen voor een zijden kussensloop zodat het haar niet gaat schuren. De rest draait allemaal om OLAPLEX, behandel je lokken regelmatig met onze  Intensive Bond Building Treatment Nº.0met de Nº.3 Hair Perfector.

Related Hair Stories