Maak jouw krullen winterklaar!
November 05, 2021

Maak jouw krullen winterklaar!

Wist je dat er maar één behandeling voor krullend haar is die in elke krullen routine zou moeten zitten? Mensen met krullend haar zullen je vertellen dat ze van alles geprobeerd hebben voordat ze een ritueel vonden dat voor hen werkte, en dat het allemaal vallen en opstaan was. Dat komt omdat elke bos krullend haar uniek is, van het patroon en de textuur tot het aanvoelen. Elke haarbos is anders, maar ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen, zoals de behoefte aan hydratatie en verzorging. Dus als het op het herstellen van je krullen aankomt, is OLAPLEX het enige product dat gepatenteerd is om gebroken zwavelbruggen in krullen te herstellen en om het haar van binnenuit te herstellen.

Krullend haar is een van de meest fragiele haartypes en vereist extra liefde om ze precies goed te kunnen verzorgen. Met je haarverzorging in het najaar pakt je meestal de schade van de zomer aan en bereidt het haar voor op een ander ruw seizoen, de winter. Na maanden van zon, water en chloor en de opkomende kou zien krullen er extra pluizig uit. Hoewel de hoeveelheid leave-in crème die je gebruikt kan verschillen, zal een royale hoeveelheid OLAPLEX behandelingen je krullen van ‘SOS' naar 'super stunning' brengen na elke behandeling.

Elke krullenroutine heeft baat bij OLAPLEX, van golvend tot krullend haar. Ervan uitgaande dat je al een routine hebt die voor jou werkt, is dit de manier waarop een gezonde basis je routine dit najaar kan optimaliseren:


Begin met de meest intensieve thuisbehandeling die er is, met OLAPLEX Nº.0 en Nº.3.

Maak het haar eerst vochtig met Nº.0. Kam het voorzichtig door om het product te verzadigen door het hele haar, wacht dan tien minuten. Sommige mensen met krullend-en volumineus haar kunnen er baat bij hebben om het haar eerst te bevochtigen met een beetje water voordat je de Nº.0 aanbrengt, zo gaat je flesje wat langer mee.

Breng vervolgens de Nº.3 direct aan over de Nº.0 die op het haar zit (niet uitspoelen). Nogmaals met een kam doorkammen om er zeker van te zijn dat het product gelijkmatig over het hele haar is verspreid, vervolgens minimaal twintig minuten of langer laten intrekken.

Daarna uitwassen met OLAPLEX Nº.4 Bond Maintenance Shampoo voor extra versteviging en hydratatie.

Krullen kunnen niet genoeg hydratatie krijgen! Sla de gewone conditioner over na deze behandeling, en kies voor een vochtmasker met de Nº.8 Bond Intense Moisture Mask. Het is de beste vriend van je krullen en het enige vochtmasker dat het haar opnieuw opbouwt en tegelijkertijd zorgt voor extra hydratatie, glans en body.

Begin met het aanbrengen van Nº.8 op vochtig haar. Een klein beetje is voldoende! Kam het haar door om het te verzadigen en laat het tien minuten intrekken. Na tien minuten, uitspoelen en stylen.


De manier waarop curlies hun haar stylen is zeer persoonlijk, maar een goede basis om de integriteit van je krullen sterk en levendig te houden, is styling met OLAPLEX Nº.6 Bond Smoother en Nº.7 Bonding Oil. Combineer deze twee producten met elkaar voor 72 uur lang minder pluis, glans, versteviging van de bond, hydratatie en betere handbaarheid. Maak je klaar om dit seizoen weer helemaal verliefd te worden op je krullen!

Related Hair Stories